Wege Festiwal powraca do Bydgoszczy

Magdalena Jabłońska
,

Już 16-17 lutego na stadionie Zawisza w hali tenisa ziemnego rozstawionych zostanie około 60 stoisk z najlepszą wege kuchnią, która specjalnie z tej okazji „zjedzie się” z całego kraju. Roślinna kuchnia zaproponuje podróż po smakach całego świata. Pojawi się kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska.

Na miejscu odwiedzający spróbują takich dań, jak kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery.

Na deser otrzymają czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody.

Szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce, gdzie można spędzić dzień zapoznając się z produktami, które udowodnią, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia.

Na Wege Festiwalu znajdziecie:

– najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,

– wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,

– wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,

– książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.

Festiwal startuje w sobotę od  12.00 do 20.00, a kończy się w niedzielę o 18.00.

Wstęp bezpłatny.

materiały nadesłane: Paulina Szydlik, Wege Festiwal

Reklama