Drzwi Otwarte w gastronomiku

Magdalena Jabłońska
,

Zespół Szkół Gastronomicznych 30 marca (od 9.00 do 13.00) zaprasza na Drzwi Otwarte. Główną atrakcją będzie finał konkursu: „Tradycyjna kuchnia kujawsko-pomorska inspiracją dla młodych kucharzy”.

Temat IV edycji konkursu: „To co najlepsze z Kujaw i Pomorza od 100 lat”.

Zaproszenia do prac w jury degustacyjnym przyjęli m.in.:

  • Tomasz Jakubiak – kucharz, autor książek o kuchni opartej na produktach lokalnych, autor programów kulinarnych,
  • Jowita Woszczyńska – dwukrotna mistrzyni Polski i światowa czołówka dekoratorów tortów,
  • dr Józef Sadkiewicz – wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej oraz kulinarnej, promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur, znawca mięsa z dziczyzny,
  • Tomasz Czarnecki – absolwent ZSG, zastępca szefa kuchni w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.

materiały nadesłane: Maciej Przeźniak

Reklama